Bankalar düğmeye bastı: Kredi kartı kullananlara soğuk duş, bu kişilerin limitleri dondurulacak

Son dönemde nakit avans işlemlerine getirilen taksit kısıtlamaları, bankaların bu kuralları ihlal eden müşterilere uyarı mesajları göndermesine neden oldu. Bu uyarılara kulak asmayanların kredi kartı limitleri dondurulacak.

Bankalar düğmeye bastı: Kredi kartı kullananlara soğuk duş, bu kişilerin limitleri dondurulacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nakit ihtiyacını karşılamada zorluk çeken vatandaşlar, kredi kartlarına yönelmeye devam ediyor. Ancak bankalar, taksitli işlemler ve nakit avanslar için yeni sınırlamalar getirmişti. Bu durum, acil nakit ihtiyacı olan bireylerin bankalardan gelen uyarılarla yüzleşmesine yol açtı.

Talep enflasyonunun beklenenden az düşmesi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bankalara kısıtlayıcı talimatlar göndermesine sebep oldu. Sonuç olarak, birçok kredi kartı sahibi alternatif çözümler aramaya başladı.

NAKİT AVANS İŞLEMLERİNDE YENİ DÜZENLEMELER

Sözcü'de yer alan habere göre, yılın başında alınan kararlarla birçok banka, 12 aylık taksitli nakit avans işlemlerinde vade süresini 3 aya indirdi. Bu durum, düşük faizli nakit avans yerine ihtiyaç kredisi kullanmayı tercih eden kullanıcılar için büyük bir darbe oldu. Kısıtlamaların ardından, birçok kişi kredi kartlarını usulsüz bir şekilde kullanarak nakit temin etmeye çalıştı.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ KAPATILACAK

Bankaların kart sahiplerine gönderdiği mesajda, "İhtiyaç kredisi ve kredili mevduat hesabı kullanımıyla döviz, altın alımı, vadeli mevduat, repo, hisse senedi yatırımı yapılması, kripto varlıklara veya bankacılık sistemi dışına para çıkarılması yetkili mercilerce kullanım amacına aykırıdır" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, geçmişte mevcut kredi kartı limitinin tamamı için nakit avans izni sunan birçok banka, bu oranı yüzde 25 ve yüzde 50'ye düşürdü. Nakit ihtiyacı için mevcut limitinin tamamını kullanmak isteyen bazı kart sahipleri, emtia gibi harcamaları nakite çevirme ve halk arasında 'bozdurma' olarak bilinen yöntemleri tercih etti. Bankalar, bu tür usulsüz işlemleri tespit eden kullanıcıların kredi kartı limitlerinin dondurulacağı konusunda uyarıda bulundu.

 

Bankalar düğmeye bastı: Kredi kartı kullananlara soğuk duş, bu kişilerin limitleri dondurulacak
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.